diumenge, 13 de novembre del 2011

EL PLENARI DE LA FONT D’EN CARRÒS ACORDA REDUIR L’IBI EN 8 PUNTS


El dijous passat el plenari de la Font va acordar reduir l’impost dels béns immobles del 0’75 al 0’67 amb els vots a favor de tots els grups polítics. Aquesta reducció ve de la mà de l’aprovació de la taxa de fem a pagar pels veïns i veïnes a partir del 2012. La taxa serà per la recollida (tram municipal) i la quantitat de 40,26 € per casa amb uns índex multiplicadors per les diferents activitats econòmiques. Tot i això a questa taxa sols és la part municipal del preu de la recollida del fem; cal sumar entre 95 i 100 € anual que cobrarà el Consorci de Residus (pel transport i tractament) es cobrarà a partir del segon trimestre de 2012.
La intenció del plenari ha estat que els diners que recapte el govern municipal per la nova taxa, deixe de recaptar-los per la baixada de l’IBI. A més a iniciativa del Bloc-Compromís i del PSOE també es va aprovar que l’Ajuntament assumeisca la quantitat de 29 € a pagar per cada casa en concepte de transport i tractament del fem del primer semestre del 2012. Destacar que el fet de l’existència del Consorci dobla la quantitat final a cobrar: en el primer semestre serà de 29€ i en el segon semestre, que ja cobra el Consorci, serà entre 47 i 50 €
Destacar que el PP, no va votar a favor de assumir la despesa de 29 € per casa en concepte de transport i tractament, és a dir que no va voler ajudar a les famílies de la Font en 29 € a l’any que ve, que ja serà important perquè pagaran al voltant de 140 € per la recollida, transport i tractament del fem.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

o siga, que ens baixeu 20 euros en l'ibi i ens pugen 140 € en la recollida de fem!! poca vergonya! ni en València capital costa això!

Anònim ha dit...

Anònim 1 no té ni idea, el IBI baixa un 10 per cent, així que a qui paga cent, deu; i a qui paga mil, cent. L'ajuntament possa una taxa de 40 € pel fem. Els altres cent, cal que preguntes al Consorci del Fem.